top of page
TÜV Rheinland InterCert Kft.
Elektromos jármű és elektromos járműtöltő állomások

Go to E-ready?

Ha Ön vagy vállalata benne van vagy érdeklődik az E-mobilitás és e-infrastrukúra termékeinek, rendszerének, folyamamatainak  vizsgálatalatáról, vagy csak többet szeretnbe tudni a jövő közlekedési formáinak tanúsításairól, ellenőrzéseiről,  vagy tervezi az ezekhez kapcsolódó minőségügyi rendszerek kiépítését mi képzéseinkkel tudjuk segíteni Önöket.

Rólunk

 

Az egyik legnagyobb műszaki szolgáltatást nyújtó cégként világszerte segítjük partnereinket abban, hogy:

  • megfeleljenek a vonatkozó biztonsági előírásoknak;

  • teljesítsék ügyfeleik / partnereik biztonságra és minőségre vonatkozó igényeit,;

  • megfeleljenek a hatóságok által támasztott biztonságra vonatkozó követelményeknek;

  • növeljék piaci részesedésüket, mert világszerte elismert tanúsítványt állítunk ki.

A TÜV Rheinland InterCert Kft., a TÜV Rheinland csoport magyarországi leányvállalata.

Cégünk Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb vizsgáló intézete (szervezetünk elődje a korábbi MEEI - Magyar Elektrotechnikai Ellenőrző Intézet -1934-es alapítású) több különböző globális és európai tanúsítási rendszer tagja, valamint számos európai irányelvre (direktívára) Bejelentett Szervezeteként (Notified Body) is működik.

Bejelentett Szervezetként tanúsítunk termékeket és szolgáltatásokat amelyekre valamilyen Európai irányelv vonatkozik, illetve ahol kötelező harmadik félként egy független Bejelentett Szervezet (Notified Body) bevonása. Az irányelveknek való megfelelőség igazolása szükséges ahhoz, hogy a termék az Európai Unió piacán szabadon és jogszerűen forgalomba hozható legyen.

Cégünk (TÜV Rheinland InterCert Kft.) a biztonságra vonatkozó előírások szakértőjeként örömmel vállalja,

az adott forgalmazni kívánt termék, használatban lévő vagy alkalmazni kívánt rendszer és eljárás vizsgálatát, valamint annak ellenőrzését, hogy az induló  beruházás megfeleljen a vonatkozó európai biztonsági előírásoknak és jogszabályoknak.

 

TÜV Rheinland Akadémia

A TÜV Rheinland cégcsoporton belül az Akadémia küldetése a tudás, innováció közvetítése és az ezekhez kapcsolódó képzések, rendezvények megszervezése, gondozása. Célunk naprakész ismereteket átadni a résztvevők számára, nemcsak tanfolyamainkon, hanem szaknapokon, meetup-okon, networking rendezvényeken is. A változó gazdasági, munkaerő-piaci környezethez igazodva kínálatunkat folyamatosan bővítjük – auditori, műszaki, menedzsment, minőségügyi képzéseinken át a készségfejlesztő tréningekig.

Elektromos jármű és elektromos járműtöltő állomások

A TÜV Rheinland Intercert vezető nemzetközi vizsgálóintézet elektromos járművek, a hozzájuk tartozó infrastruktúra és a beépítendő alkatrészek vizsgálati témakörben. A közlekedés és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló és felhasználó területek alapvetően megváltoztak. Ebben a gyorsan változó szektorban a biztonságnak mégis állandó és magas szintűnek kell lennie. Modern labor háttér  és felkészült mérnökcsapat segíti ügyfeleinket abban, hogy szolgáltatásinkkal az Önök terméke világ bármelyik piacát elérhesse és a biztonság megfelelő szintjeit érje el. 
Vizsgálataink és nemzetközi tanúsításaink látható garanciát adnak a biztonságra, legyen szó járműről, töltőállomásról vagy alkatrészekről.

TÜV Rheinland Akadémia képzései

 

Villamos autók villamos biztonsága az alapoktól a „High voltage”-ig

A villamos és hibridhajtású autók térnyerésével az autózás klasszikus biztonságot szolgáló ismeretei mellett új tudás válik szükségessé mindazon kollégáknak, akik fejlesztői, szerelői vagy karbantartói feladatokat végeznek a járművön. 

Ajánljuk ezt a képzést azoknak a szakembereknek akik ezen járművek, fejlesztésével, teszetlésével, építésével, hatósági jóváhagyatásával, karbantartsával foglalkoznak, illetve azoknak a szervezeteknek akik a mindennapi munkájuk során (katasztrófavédelem, rendőrség, mentőszolgálat, műszaki mentés) találkozhatnak ezen rendszerek rendellenes működésével.

Tanfolyamaink a villamos biztonsági alapismeretekből kiindulva megismertetik a hallgatókkal az erősáramú környezet veszélyeit, magatartási szabályokat nyújtanak, mindazon kollegák részére, akik gyengeáramú, mechanikus, vagy szoftveres képzettségűek, de munkájuk során a közelében, vagy kapcsolatba kerülhetnek a villamos autók erősáramú környezetével.

 

Kapcsolódó képzéseink:

A0: Elektromos és hibridautó vezetők részére alapfokú villamos biztonsági ismeretek

L1: Mechanikai jellegű munkák (nem villamos munkavégzés) az elektromos és hibrid járműveken

L2: Munkavégzés elektromos és hibrid járműveketn a HV rendszer kikapcsolt állapotában

L3: Munkavégzés elektromos és hibrid járműveken a HV rendszeren (feszültség alatti és felszültségközeli munkavégzés)

További információ és jelentkezés:

Honlapon: www.tuvakademia.com

E-mail: akademia@hu.tuv.com

Elérhetőségünk

TÜV Rheinland InterCert Kft
Váci út 48/A-B
H-1132 Budapest
Telefon: + 36-1-461 1100
Fax: + 36-1-461 1199
E-mail: tuv@hu.tuv.com

TÜV Rheinland-KTI Müszaki Ellenőrző És Szolgáltató Kft.
1119 Budapest, Thán Károly u. 3-5
Telefon: +36 1 205-5881
Email: tuv-kti@hu.tuv.com
honlap: www.tuvkti.hu

Hogy talál meg minket…

Tömegközlekedési eszközzel: 3-as Metró: Lehel tér
GPS Koordináta:E: 47.51771 K: 19.06026
Béke úti telephely
Cím: 1135 Budapest, Béke út 41-43.
GPS Koordináta: E: 47o32.197' K: 19o5.028'
Telefon: 06-1-329-80-60

bottom of page